main kotor nampak..

December 30, 2009 at 3:23 am (Uncategorized)

assistant manager.. manager.. senior manager.. dgm.. gm … tak guna laa kalau pangkat tinggi melangit.. gaji banyak tak hingat punya tapi perangai cam orang takder otak.. takder perasaan.. cam hampeh jer kan.. sungguh laa i tak paham manusia jenis nih.. kerana kuasa di tangan sanggup menganiaya orang yang tak bersalah.. sebab nak masukkan orang awak,, leh lak menyeksa jiwa staff lama sampai diorang ambik keputusan berenti keje.. yang penyabar n degil tu awak bagi termination letter tanpa sebab.. tak paham n tak nak paham sebab menyeksa kan jiwa jer.. cuma skang i kene pkran sebab dah terkene pada orang yg dekat ngan i… cuma i tak mampu nak tolong selain bagi nasihat je..
i harap orang yg kene tu banyakkan sabar.. sabar itu separuh dari iman.. dan doa orang teraniaya itu lebih cepat makbul..
korang nak tau, punyalaa the management nak ‘tendang’ my fren ni keluar, diorang sanggup buat farewell party today.. ha ha ha… i was laughing when told about this.. aiyooo sangatlaa teringin nak cakap “mak cik kau pelaki” pada insan2 tu.. takper.. allah itu maha adil.. korang buat laa.. kalau bukan time korang, maybe sedara mara n anak2 korang.. moga org2 ini cepat diberi petunjuk pada illahi..
mana yg dah dapat tu.. harap jgn buat2 tak nampak lak.. tak cukup ke tetiba awak terpengsan masa chair the meeting? nasib masih baik sebab allah masih sayang.. kalau jadi cam allahyarham yasmin ahmad terus allah jemput “balik”… time tu da tak sempat nak bertaubat.. pastu tetiba anak awak kene operate… then duir awak ilang ribu2… woooo .. da jelas tu.. takkan nak allah bagi petunjuk lebih keras lak kan.. so, cpat2laa bertaubat…
*peringatan ni utk diri i jua..

Permalink 1 Comment

mati itu pasti… 13.10.2009

December 29, 2009 at 6:01 am (Uncategorized)

kematian itu adalah satu kepastian… tidak akan lambat atau cepat walau sesaat pon… dan tidak pula kita ketahui bilakah ajal datang menjemput…
tidak pernah ku saksikan satu kematian di hadapan mata… makcu… perginya arwah dengan ditangisi sanak saudara.. perginya arwah dengan penuh keinsafan pada yg melihat.. perginya hamba Illahi yg penuh dikasihi..

makcu was sick with breast cancer… she suffered long enough for me to remember.. but i still remember she attended my engagement nite.. she sat on the red chair..herm.. i missed u, makcu.. .

Permalink Leave a Comment

aku wanita biasa…

December 28, 2009 at 9:27 am (Uncategorized)

Aku ini wanita biasa
Bisa sakit luka kerana cinta
Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

im in love with this song… suka suka suka…🙂

semalam dan hari ini aku tetap aku…
semalam dan hari ini.. cintaku tetap satu …
semalam dan hari ini.. kita akan gigih berusaha..
menjadi satu jiwa dalam satu cinta..

chewaaaah.. jiwang laa pulak.. kes kes kes.. skali skala kan..🙂

Permalink 1 Comment

life without my boss … 28.12.2009

December 28, 2009 at 9:10 am (Uncategorized)

tenangnya takder boss kat opis.. takder kene marah, takder stress dan takde keje datang silih berganti.. lagi2 hujung tahun…nak kene siapkan keje yg bertangguh sepanjang tahun 2009 je laaa.. tapi tu laaa kdg2 datang lak rasa rindu pada boss i tuh.. slalu tgk pintu bilik terbuka stress terus bertandang.. ni dah bertutup rasa rindu lak nak masuk n lepak dalam bilik dia.. ish.. kompius jugak kan..

boss boss… i rindu tapi i tak nak u masuk keje.. cemana nih bos.. frankly i like my boss .. for her knowledge laa.. mayb kalau i dah sama age ngn dia, i pon happening gak dalam berpikiran nih. tapi sebab i masih ijau, memanglaa knowledge i limited edition je.. n she cannot blame me for that kan.. i will learn boss.. n i will learn fast n patiently…

n i also like that i do not have to jek her to get promoted.. she is so nice.. walau ada rakan2 seperjuangan kata she is not that nice but i still believe tt she is nice… hati dia baik… cuma kadang2 selfish sket… eh, selfish banyak kot… tapi ntah kenapa i still respect dia.. bila i marah, memang rasa nak blah je dari company nih.. tapi bila i pk kan dia, rasa sayang lak.. byk lagi ilmu i leh cedok sebenarnya.. n i love my work now.. sangat happening.. best best..

tapi tu laa skang i tgh frust gak laa.. lagi2 nak tunggu bulan 5 2010.. masa tu 3 org dari kawan2 i akan naik pangkat.. n my boss dah soh i get ready hati dan perasaan.. pelikkan,, boss kita tau kita akan get hurt n frust tapi leh bitau kita yg kita tak dapat promotion.. then buat apa btau awal2? bukannya i leh bersedia skang pon.. tu yg i tak paham.. atau masa org naik pangkat n i down sekejap boss i akan cakap “kan i dah suruh you get ready for this?” heheheh… korang mesti ingat i ni perasan je leh naik pangkat tapi i know myself.. i know my strength n my weaknessess.. i will not ask for something i dont deserve… but if the peron yg get promoted buat keje cam dak skolah menengah, u pasti akan berasap kan.. yg kita nih, benda takder dalam JD pon kene buat gak.. itupon boss kata “u r not ready to get promoted”… cam taik kan?

agak2.. boss i baca tak entry nih… hu hu hu.. tapi i cakap benda betul kan… lantak laaa… my boss kan open minded.. dak UM lagi.. hebat tuh.. he he … kalau boss i baca.. i nak ucap selamat tahun baru.. boleh giteeww??? ha ha ha…

Permalink Leave a Comment

2012

November 16, 2009 at 7:25 am (Uncategorized)

received free tickets to watch new movie – 2012.. memang da lama plan nak tgk masa trailer dia keluar.. n thanks to my client yg susah susah je sponsor kami.. i think ni kali ke 3 dia sponsor kami.. spiderman 3, then harry potter : half blood prince n latest 2012… kira superb2 gak laa yg dorang sponsor sebab ada collaboration with one of the cinema..

movie started at 7.30.. helmi n I bertolak dari my office kol 6.35.. dalam hati cam tak kompiden jer leh sampai on time.. sebab hari jumaat laa pulak kan.. n for the first time i selamba je nak ikut jalan penchala link.. main redah jer.. n we arrived peacefully kol 7.20.. siap salah hall lagi.. patut hall 9 i masuk hall 8… patut seat dah taken by other people.. n seb baik i ni org yang tenang.. takder laa nak redah marah suka2 hati kan? heheheh.. while waiting for the movie to start plus my boss n her geng sampai, i pon bukak laa burger mcd y i seludup masuk.. lapor laa nak tunggu habis wayang for dinner… tgh syok2 menghidu bau burger yg yummy, my boss sampai.. ish.. potong stim betul..

oklaa enuff of cite rntah hape2 for intro.. basically i kinda like the story.. ada gila2 sket n basically dorang ada adopt citer nabi musa ngan kapal besar utk menghadapi bah besar. citer dorang ni kalau tak jek president tak sah.. so, part tu korang kene laa bersabar sket..patriotik laa kononnya.. the movie ended around 10.20 p.m… so basically da nak macam citer hindustan.. cuma dorang tak tulis “intermission” jer.. hehehe.. i missed hindi movie..

helmi n i enjoyed the movie.. well, sangat kelaparan tapi s mummy dah call, kami balik je terus ..dah laa kene balik opis s nak ambik kete.. so last2, after buat pecutan 120 km/h, i sampai rumah tepat kol 11.45 pm.. end of story

p/s: kalau us producer dah start nak buat movie dragging sampai kol

Permalink 3 Comments

perginya tak kembali… 9.11.2009

November 9, 2009 at 2:40 pm (Uncategorized)

i am so sad now.. my dear baby hamster was found dead.. n lagi menyedihkan bila i tgk ada sekor yg menemani dia.. mula2 i pelik tgk dia tdo mati.. skali mmg betul dia dah mati.. sedey sangat rasa di hati.. sebab kita bela dari dia baby lagi kan.. i taw jangka hayat seekor tikus tak lama .. sob sob.. waktu i nak masukkan dalam plastik, i tgk maata dia terbukak sikit.. herm… dalam hati i berdoa pada illahi.. “ampunkan laa dosaku kiranya aku telah abaikan si mati ini”… amiiiiin..

so skang, my dear hamster dah tinggal 6 ekor… i baru je pindahkan yg paling kecik ke cage yg kecil… sebab i tgk “kecik” macam sakit… terdampar je kat tmpt minuman dia.. kecian pulak tgk dia dilanggar oleh yg lain2.. yg masih aktif tak kira masa.. hehe.. kecik ni dari dia baby sampailaa lar nih.. saiz dia mmg paling kiut.. tapi kalau part nak mandi, keciklaaa paling susah… laju sangat.. nak pegang pon takut termati dalam genggaman tanganku pulak.. hehe… kecik needs my highest attention now.. i agak2 yg mati tadi adalah abah kecik.. n yg setia menemani tadi adalah mama kecik.. kiranya kecik dah jadi anak yatim laa ek?😦

today i kene marah ngan cnar.. again.. hehe.. lantaklaaa… tapi salah i jugak.. my instinct da btaw g check pasal agreement tu… tapi i macam leka.. yerlaa keje berlambak.. bos kita senang laaa kan.. nak itu nak ini.. yg do the thinking and generate data tu kita.. kulikutif dia jugak… pastu senang2 nak letak kesalahan atas bahu kita kan? macam laa dorg terus jadi manager lepas uni dulu.. tapi deep inside, i tak laa terasa kene marah pon sebab i bangga yg i sempat selamatkan coy i … kalau dah sign laa agreement tu n ada prob, i akan lebih menyesal seumo hidup sebab i yg dok belek agreement tu setiap kali ada changes… n at least i belajar sesuatu hari ini.. nak jadii berjaya kita perlu lakukan kesalahan agar kita lebih peka kelak.. n tadi bos i kata, “lepas ni u check our legal nye keje” .. wah wah wah.. i ni yg nak kene check keje legal ek? chop chop.. my background cuma accountancy .. so apahal pulak nak letakkan beban yg sangat tinggi kan? eventhough i like to vett the agreement doesnt mean i need to bear all kan? dah la nak kene check level manager.. ni yg rasa tak aci nih. gaji korang punya besar, tapi keje pembersihan bagi kat i… isk..

bila nak dapat offer lain nih?

Permalink Leave a Comment

4.11.2009

November 3, 2009 at 4:12 pm (Uncategorized)

it’s been a while since my last post kan? herm.. so sorry..tak bermaksud nak menyepi tapi life tak berapa nak balance.. i tgh buat alignment here n there.. so.. i have lots of things to write though but where to start ek? it is now 12 am… i mmg tak boleh tido lagi.. my mind still running… sedangkan tadi masa minum coffee 2 teguk, i rasa cam nak tdo kat kedai dan dan tu jugak.. hehehe.. funny y suddenly i suka ngn coffee.. tapi mesti yang lemak berkrim disukai ramai laaa.. i rasa cam everyday i mesti nak kene minum coffee.. yet my body still takleh terima lots of caffeine.. cepat dizzy n sleepy… hehehe.. plus my tummy stil takleh digest milk.. so, slalunya i drink coffee after assured dah enuff lapisan makanan dalam perut.. manja betul .. :p

hari ni i takde mood nak keje.. bosan betul ngn opis n ngan bos.. leh tak cakap camtu? tapi i have the feeling that tomorrow i akan kene belasah ngan my dearest boss.. ntahlaa kenapa but usually my instinct ni leh di guna pakai.. hehehe.. but life must go on kan? bak kata lee “ada aku kesah?” :p

i rasa dah lama betul tak lepak w frens who used to be close to my heart.. my time management mmg sucks aa ek? ni nak study dah laama tapi masih dok melayari internet.. karang baru bukak buku tobat mata akan ngantok.. hehehe.. dah laa nak study accounting..

my list for update as per below :
1. uk trip
2. my lil angel a.k.a guardian
3. cancer kills

guess yang tu je laa yg major.. will update later k.. daaaa

Permalink Leave a Comment

dubai epot… 19.9.2009

September 19, 2009 at 8:30 pm (Uncategorized)

now i tgh transit kat dubai epot.. waktu kat sini kol 12.15 am… waktu mesia tanah tumpah darah tercinta now pukul 4.30 am.. mata dah samar2 namun masih dapat bertahan lagi.. gikpon nak kene siapkan minutes of meeting pulak.. letey laa bos i nih.. dah tau i nak bercuti lagi mau suruh i siapkan keje.. tak cool langsung… cheh~!!!

hrm, i nak ambil kesempatan ini utk mengucapkan selamat hari raya pada org2 yg rajin menjenguk blog saya yg tak seberapa nih… esp thisfellar, D007, informant n tak lupa to fadzlowen.. love u guys…

salam sayang,
cekey
dubai epot

Permalink 2 Comments

I’m full of B… :)

September 11, 2009 at 6:34 am (Uncategorized)

Kali ni i nak buat n3 on “what’s behind a blood B type person”.. im one of millions laaa.. n my apology sebab i tak save type yang lain.. tapi pada yg sama type ngn i tuh, high 5.. yang lain.. it is a good benchmark though.. heheheh

My basic behaviors… i am bad at this.. :p
* Cannot take orders easily
* Make decisions fast
* Can be flexible
* Do not care about rules – bubu can confirm this.. hehe
* Respect scientific and practical findings

My tolerance level…
* Maintain the longest interest in what they do
* Seem impatient
* Dislike repetitious work – tu sebab sampai la ni tak nak keje buat accounts.. wasted the scroll je kan. hik hik..
* Hard to forget recent affairs, but able to forget past and memories – that’s y i dont need gingko biloba..

How do I express my emotions?
* Expressive
* Cool and objective
* Although joke a lot, could actually be very shy
* Change moods like the weather
* Cannot stop complaining when they are upset – i just realized this like 2 mths ago.. ahakzx

How do I work?
* Creative and possess new ideas
* Cannot differentiate between work and hobby
* Cannot take orders
* Do not hesitate to introduce innovative changes and are not worried about theirs criticisms

so.. after reading the above i leh cakap yg personally 99% betul semua tu.. kalau org lain same blood takder meaning di atas so, u have room to improvise urself. *larriiiiikkkkkkk

Permalink 3 Comments

sahabat… 17.8.2009

August 18, 2009 at 2:27 pm (Uncategorized)

it’s almost 5.30 p.m. n my brain dah tak nak proses mende2 opis dah.. i have lots of things to complete but hey.. tomorrow masih ada kan.. n there’s something keeps bothering my mind too.. since this morning.. n i guess i have no choice but to write my heart out here..

there are many things we want to do n achieve in our life.. whether we can get it in short time or maybe it will take years.. maybe u found it n mayb the other way round.. there are many things i want too.. n one of it is to find my true sahabat.. sahabat dunia n akhirat.. sahabat yg dapat memahami hati i tanpa perlu i katakan secara lisan.. yang paham i sedang berduka tanpa perlu di beritahu.. yang mana akan bersama mengharungi suka dan duka dengan i.. where can i get one? i am tired looking for this special person ..everytime i met someone i think is “the one”, i will be thankful of allah’s gift..alhamdulillah antara calon2 sahabat dunia akhirat i ni i jumpa di sekolah or uni..but when the hard time comes i.e. being dumped in another word, i’ll b xtremely sad…

to name them … zura, dd, zack, kina, ad, cna and ngek.. all of them mmg superb .. we accepted each other well.. n i enjoyed my young days happily.. semua bagi i different experience.. my family kenal mereka.. termasuk aunty2 n nenek atuk… tak semua “hilang” dari my life laaa.. ada yg still being my bestfriend but the closenest has gone..

last week i quarrelled ngan my little sister.. just because i tak bagi dia sambung tido in my room.. suddenly dia leh cakap “angah ingat angah bagus sangat? mana kawan2 angah yg angah agung2kan selama nih?semua pergi tinggalkan angah”.. terkedu i.. ek? apa dah jadi.. mmg betul i bawak diorang ke rumah n i stick with them until one of us tarik diri… but i tak sangka adik i leh cakap cmtu ngn i.. dia tak pk ke i am hurt by that statement n even hurt kehilangan mereka? org yg i sayang..

however.. ngek.. u r an angel… despite all the “halangan”.. kita semakin hari semakin close kan.. u was sent by allah as a gift.. as new soul to my life.. i am truly happy having u in my life.. i really hope u r the one.. the one ive been looking for.. the one who will appreciate me as a fren.. a good fren ..a person who will complete my journey… i promised i will not hurt u.. i dah serik lalui saat tu..maybe tak ramai yg paham or maybe ada yg nak muntah baca entry i ni.. but mereka adalah golongan yg kerugian tak mengenal erti persahabatan.. we will prove this..thanks again, lon… love ya.. i nak g makan mee kari jap.. heheheh

Permalink 39 Comments

Next page »

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.